Moderne nostalgie in de tuin 


De trend Traditional Sentiment weerspiegelt ons verlangen naar het oude vertrouwde, naar herkenning, in een steeds veranderende wereld. Vintage en oude elementen creëren binnen de trend samen iets nieuws. De vier tuinplanten uit De Trend Collectie herfst/winter 2022 hebben ook allemaal iets nostalgisch, zonder dat ze ouderwets zijn. Ze zijn goed verkrijgbaar in het seizoen en maken deze Trend Collectie helemaal af. 

Camellia 
Een tuinplant die juist in de koude maanden haar bloemen tentoonspreidt: dat is de Camellia, oftewel camelia. De witte, wit-roze of rode bloemen steken mooi af tegen de stevige, glanzende bladeren die het hele jaar blijven zitten. Dit maakt de Camellia een aantrekkelijke constante factor in de tuin of op het balkon. Deze langzame groeier houdt van een lichtzure grond en een plek in de halfschaduw. 

Pinus 
Wintergroen en winterhard, Pinus is een sterke tuinplant die tegen een stootje kan. De plant is ook bekend onder de naam pijnboom. De blauwgroene naalden groeien in bundeltjes en geven de plant zijn unieke karakter. Aan het uiteinde van de takken vind je bovendien de kegels. De Pinus is er in verschillende maten en soorten, zoals op een stammetje. Dat maakt hem een graag geziene gast in de tuin en op het balkon. 

Helleborus 
Helleborus, oftewel kerstroos, bloeit in de vroege winter. Verwacht witte, gele, groene, roze of paarse bloemen en donkergroen, een beetje vergrijsd blad. De plant staat het liefst in de halfschaduw en houdt van kalkrijke grond. In de volle grond, maar ook in bakken op het terras komt Helleborus tot haar recht. Als het vriest, lijkt de plant het op te geven, maar zodra het warmer wordt komt ze weer overeind. Goed om te weten: ook slakken zijn fan van deze tuinplant.  

Leucothoe 
Sommige planten lijken wel te bloeien terwijl ze geen bloemen hebben. Leucothoe is er zo een. De langwerpige bladeren kleuren namelijk intens door van groen naar geel, roze, rood en uiteindelijk naar paars in de herfst. Sommige soorten hebben zelfs bonte bladeren. Daarmee is de Leucothoe de perfecte hekkensluiter van deze herfst/wintercollectie. Tip: zet de tuinplant niet te veel in de schaduw, hij heeft zonlicht nodig om de bladeren mooi te laten verkleuren.