Collecting Memories

In een veranderende wereld is er behoefte aan herinnering, aan geruststellende producten. Een thuis waarin we de rust vinden om goede herinneringen te koesteren. 

 Een troostrijke tuin
In een wereld vol onrust verlangen we naar geruststelling, herkenning en herinneringen die ons troosten. Ook in de tuin omringen we ons daarom met herkenbare producten die zachtheid en harmonie uitstralen. 

Kruidenplanten
Een geur kan zomaar een herinnering ophalen. Daarom zijn kruidenplanten een ideaal ingrediënt voor de Collecting Memories-tuin. Of voor een pot op je balkon! Rozemarijn, lavendel, salie, thijm, basilicum, bieslook en peterselie verspreiden heerlijke geuren en helpen je ook nog in de keuken. Met hun verschillende groentinten, hun hoge aaibaarheidsfactor en hun fijne blaadjes passen deze kruiden perfect in de trend.

Prunus
Lente, dat betekent bloesem. Met een prunus in je tuin verwelkom je het nieuwe seizoen met lieflijke bloemetjes in wit en roze. En vaak word je later in het jaar beloond met heerlijke vruchten. Tegenwoordig zijn er steeds meer kleinere en compactere soorten – voor de kleine tuin en voor het makkelijk oogsten van de vruchten.

Eucalyptus
Afgeronde bladeren, in een grijsgroene kleur en fris geurend: we hebben het natuurlijk over de gomboom, oftewel Eucalyptus. Het zacht ritselen van de ronde blaadjes maakt je rustig in drukke tijden. Staat de plant in een pot? Dan kun je ‘m bij strenge vorst binnen zetten. Zon en droogte kan de gomboom prima verdragen, hij komt van oorsprong tenslotte uit Australië.

Poëtische plantenmix
Een border die zowel subtiel als uitbundig bloeit. Het kan met deze plantenmix vol frêle bloemetjes. De mix bestaat uit blauwe Felicia, Bacopa, Petunia, Kaapse primula, Fuchsia, Dianthus en Gypsophila. Verheug je maar vast op een border vol blauw, roze, wit, paars en geel, met natuurlijk een weelde aan verschillende groene stengels en bladeren.