Vakantiegevoel door planten

We laten een spannende tijd achter ons en hebben behoefte aan ontspanning, aan zorgeloosheid en verbinding. De tuin of het balkon is hiervoor een ideale plek, we creëren er een vrolijke omgeving om te genieten en te ontspannen tussen bloemen en groen. De vijf buitenplanten uit De Trend Collectie lente/zomer 2022 zorgen voor dat ultieme, zorgeloze en vrolijke vakantiegevoel in je eigen tuin: Salvia, tuinvarens, Cosmea, Hosta en Aquilegia.

De vijf buitenplanten uit de collectie:De Trend Collectie lente/zomer 2021 | buitenplanten 

Salvia - Salie geeft veel kleur en leven aan de tuin en mag daarom niet ontbreken in deze Bright and Breezy Trend Collectie. De blauwpaarse of violetkleurige bloemen zijn een lust voor het oog én voor bijen en vlinders. Mooi in een border of in een pot met groeimogelijkheden.
Tuinvarens - Tuinvarens zijn er in heel veel groentinten. Met hun vorm en grillige bladeren die zich langzaam ontrollen, zijn ze een feest om naar te kijken. Pluspunt : ze doen het bijzonder goed in de schaduw. Ideale planten voor een tuin op het noorden dus.
Cosmea - Met haar kleurrijke palet brengt Cosmea de trend Bright and Breezy tot leven. De hele zomer vrolijkt deze bloeiende plant het balkon, terras of (pluk)tuin op. Ze kunnen worden afgesneden voor een vrolijk boeket.
Hosta - Met haar flinke bladrozetten waar paarse of lila bloemen uit omhoog komen is de Hosta een ‘hoogvlieger’ van een laagbloeier. Veel Hostasoorten hebben bladeren met mooie bladtekening in vergrijsde kleuren. Een vochtige grond vochtig in zon of schaduw is alles wat deze bijzondere plant nodig heeft.
Aquilegia - De opvallende bloemen van de Aquilegia oftewel de akelei zijn er in alle schakeringen van de regenboog. Ze zitten bovendien vol nectar, waardoor bijen, vlinders en hommels er ook dol zijn. Leuk weetje: deze voorjaars/zomerbloeier is familie van de anemoon, clematis en helleborus.