Nieuws

De eetbare tuin

De eetbare tuin

Eten uit eigen tuin is lekker, leuk en gezond en je hebt er geen voetbalveldachtige moestuin voor nodig. Ook in een bescheiden tuin of op een kabouterbalkon kun jij eigen tuinkruiden, eetbare bloemen en zelfs groenten verbouwen. Of ga naar een voedselbos! We nemen je hoe dan ook mee naar buiten.

GROENTEN, BLOEMEN EN KRUIDEN

Met groenten, fruit, eetbare bloemen en kruiden breng je ieder recept naar grote hoogten. En je verbouwt ze zelf! Oké, voor courgettes heb je flink wat ruimte nodig, maar tomatenpaprika en veel fruitsoorten gedijen ook goed op je balkon. Een kruidentuintje is zo aangelegd in een pot en dan hebben we het nog niet gehad over eetbare bloemetjes. Lees het hele artikel over snoepen uit je eigen tuin.

COMPANION PLANTING MET KRUIDEN

Tuinkruiden helpen jouw gezondheid niet alleen, ook hun buurplanten kunnen ze ondersteunen. Door companion planting toe te passen haal je het beste uit je tuinkruiden en planten. Deze kruiden, groenten en eetbare bloemen verwerk je vervolgens in tongstrelende lekkernijen waarvan wij negen zalige recepten hebben verzameld. 

Geplaatst op 14.05.23